Esittely

Kiire ja stressi vaivaa monen mieltä. Meillä sen käsittelyyn ja työstöön käytetään niitä työkaluja joita esi-isämme ovat käyttäneet vuosituhansia ja jotka itse olemme todenneet käyttökelpoisiksi ja toimiviksi. Kun suomalainen on tarvinut suojaa tai rauhaa hän on suunnannut askeleensa luontoon, metsän peittoon. Rakenteilla on kammeja joihin voit tulla majoittumaan joko itsenäisesti tai osana tilalla järjestettäviä retriittejä. Voit osallistua tilan töihin ja saada aidon tuntuman siihen miltä tuntuu iskeä kädet multaan, hoitaa tilan elikoita, kalastaa, käsitellä villaa, kerätä munia maatiaiskanojen niin suodessa. Suomen luonto on ihmeellinen ja se parantaa.

Tilaa pidetään neljännessä polvessa Koskenpäällä joka nykyään kuuluu Jämsään. Tilaa pitävät oravanpyörästä hypänneet ja omaan luontoyhteyteensä palanneet isäntä ja emäntä.

Akka ja Ukko

Raija ja Jouko Blom opettavat yhdessä perinteisten kannusten tekoa ja ohjaavat nykyihmisiä takaisin luontoyhteyteensä ja tekevät kansamme perinteitä ja tapoja tunnetuksi. He ylläpitävät Koskenpäällä Joukon sukutilaa,  jonka toiminta perustuu suomalaiseen-ugrilaiseen kansanperinteeseen ja ekologiseen, kestävään kehitykseen. Tilalla järjestetään samanistiseen maailmankuvaan liittyviä kursseja ja pyritään omavaraisuuteen luontoa kunnioittaen.

Jouko Blom

Jouko on kalevalaisen hengenperinnön ja luontomeditaation opettaja, perinteenkantaja, maatilan isäntä, keruutuoteneuvoja ja perheenisä Keski-Suomesta.

Ennen polkunsa selkeytymistä hän toimi vuosia ohjelmointi-insinöörinä ja tuntee tuonkin maailman kuin omat taskunsa. Tajuttuaan rahan ja materian palvontaan perustuvan yhteiskunnan mielettömyyden, paluu luonnon yhteyteen oli ainoa vaihtoehto. Joukolle yhteys näkyvään ja näkymättömään on kaiken toiminnan perusta. Hän opettaa samanistista maailmankuvaa ja ohjaa rumpupiirejä, joita voi kuvata myös ohjatuiksi rumpumeditaatioksi.

Raija Kastell-Blom

Raija on syntyisin Etelä-Suomesta. Vaiherikkaan elämän haasteiden jälkeen hän on esivanhempien ohjauksessa löytänyt oman tiensä ja vaihtoehdon kaupunkielämälle.

Nykyään Raija on maatilan emäntä, käsityöläinen, keruutuoteneuvoja ja perheenäiti. Hänen elämässään fyysinen maailma kietoutuu muiden ulottuvuuksien rajattomaan todellisuuteen muodostaen saumattoman kokonaisuuden. Ensimmäisten esivanhempiemme alkuunpanema elämänvoima tuo jatkuvana sukupolvien ketjuna ehtymätöntä tietoa ja vanhaa viisautta niille, jotka osaavat sitä kuunnella.

Tätä tietoa ja taitoa Raija käyttää tuomaan muiden nähtäville vanhan ja luonnollisen vaihtoehdon elää luontoa kunnioittaen. Hän jakaa tuota hiljaista tietoa eteenpäin ja rohkaisee elämään tavalla, jossa kunnioitetaan luontoa ja itseämme.

Eläimet ovat Raijalle tärkeitä ja siksi Kukkavuoren tilalta löytyy Ahvenanmaan lampaita ja maatiaiskanoja, joiden antimista hän valmistaa perinteisin menetelmin erilaisia tuotteita niin omiin kuin muidenkin tarpeisiin.

Raija on kalevalaisen hengenperinnön ja luontomeditaation opettaja ja perinteenkantaja. Hän on löytänyt tiensä myös vanhojen itkijäesiäitien ohjaukseen. Lisäksi hänellä on koulutus ja kyky Reiki-hoitoihin.

 

Vastaa